Tilbage til forside
Søg
Log ind
Om PL
Persondatabeskyttelse
Fordele
Mit Hus
Presse
Kontakt
Bliv medlem
Udgivet den 28. September 2010

Presse, 17. september 2010

Ny massiv regning til private fællesveje

Ifølge tidsskriftet Lys, som udgives af Dansk Center for Lys, er der en massiv regning på vej som følge af, at armaturer til vej- og parkbelysning skal udskiftes for at leve op til de nye EU-energikrav.
Udskiftningen, rammer både kviksølvlamper og lysstofrør, som anvendes til udendørs belysning af veje, parker og stier, og dermed kan også ejere af private fællesveje se frem til en ekstraregning på denne konto.
Kan det ikke betale sig at deludskifte en belysning, så koster et nyt armatur normalt op til 4.000 kroner og da dette formodes at omfatte godt 200.000 armaturer på landsplan, kan man således se, at den samlede regning for udskiftningerne vil beløbe sig til ca. 800 millioner kroner. Af disse 200.000 armaturer formoder PL, at en meget stor del af disse står langs ”gamle” private fællesveje, hvorfor regningen havner hos husejerne direkte.
Armaturerne skal være udfaset inden 2015, så mon ikke vi - set i lyset af kommunernes ”spareiver” - vil se, at dette vil være med til at sætte ekstra skub i kommunernes groteske overførsel af offentlige veje til private fællesveje?
Eneste ”lyspunkt” vil være den besparelse på energien, man vil kunne forvente, men man kan jo så frygte, at kommunerne får opvejet dette gennem administrationsgebyrer.

Ensretning af regler, tak

PL har som klart krav, at hvis det er kommunen, der vil ”forære” vore medlemmer vejbelysningen, så skal det være inklusive armaturer, der er lovlige efter de nye regler. Alt andet vil være en endnu en uværdig kræmmerholdning. Det er således vores forhåbning, at kommunalpolitikerne ikke blot samvittighedsløst skynder sig at tørre endnu en omkostning af på tilfældige, sagesløse borgere.
Og så kan der jo naturligvis ikke er forskelsbehandling inden for en kommune på, hvad der tvangsmæssigt overdrages, for alle har jo været med til over kommuneskatten at betale, mens det måske kun er nogle, der har fået udskiftet. Administrationskaos? Ja måske, men vi har ikke bedt om det.
For at få ensrettet dette nuværende misk-mask, som kommunerne hver i sær lægger frem for tiden, så skal PL kraftigt opfordre politikerne til at få indført nogle ensrettede regler både for administration af veje og tilsvarende for belysning. Og det er i kommunalt betalingsregi!
PL så selvfølgelig helst at ”Kartago blev ødelagt” og at begrebet ”private fællesveje” blev fjernet totalt, men vi må konstatere, at politikerne vender det blinde øje til dette emne, og dermed er med til at støtte det massive, kommunale misbrug af privatvejsloven, der finder sted.
Borgerne har ingen ”forbrugerbeskyttelse”, så få lagt nogle holdbare retningslinjer, og lad os så få revideret den privatvejslov – det kan kun blive bedre!

Kilde: Lys, Dansk Center for Lys, www.centerforlys.dk

 

Udgivet i Presse Arkiv
Parcelhusejernes Landsforening · Kirke Værløsevej 24, 1.C, 3500 Værløse · Tlf. 70 20 19 77 (9-15) · sekretariat@parcelhus.dk
Popup loading content
LOADING...
LOADING...