Tilbage til forside
Søg
Log ind
Om PL
Persondatabeskyttelse
Fordele
Mit Hus
Presse
Kontakt
Bliv medlem
Udgivet den 16. December 2014

Mit Hus nr. 2014-04

Leder

Tid til eftersyn - og til eftertanke 

Naturligvis skal/kan man her i feriedagene mellem jul og nytår og i de mørke januardage se lidt mere på sine huspapirer og være mindre i haven og på stigerne. Men måske skulle man grave lidt dybere ned og se på, om det nu er nogle utidssvarende restriktioner og bestemmelser, der ligger på ens lokale område i lokalplaner og i ens egne yderligere tinglysninger. Ja, faktisk kan der gemme sig ret så mange spøjse ting i disse ofte meget gamle rettigheder og pligter. Det afgørende er faktisk også, at man som husejer har en forpligtigelse til at vide, hvad der står. Og hvis man bryder en bestemmelse, hjælper der ikke nogen kære mor, så man kan ikke sige, at det vidste man ikke.

Det, vi i PL desværre stadig oftere oplever, er, at kommuner og andre, der har en tilsyns- og reaktionsforpligtigelse, ikke holder øje med, hvad der sker i et område. Ja, desværre møder vi ofte den situation, at får en kommune at vide, at der er en overskridelse af nogle regler, så vil de ikke beskæftige sig med dette. ”Det må man selv klare efter civilretslige regler” og eller ”det må grundejerforeningen tage sig af”. Men det er forkert. Det vil normalt være en kommune, der skal sørge for, at reglerne holdes.

Netop derfor er det vigtigt at få set på bestemmelserne, og om der ikke mindst er nogen (din kommune) der vil eller kan håndhæve dem? For er der ikke nogen, der følger op, så er det de lovlydige (af de der har læst reglerne) der ”snydes”, mens andre uden restriktioner kan bryde de regler, der en gang i tidernes morgen var en god årsag til at lave. Vi oplever, at man i kommuner ikke vil gribe ind, selv om det er deres forgænger, der har været med til eller endog initiativtager til nogle gange spøjse restriktioner.

Alle kender det der med, at alle tage skal være røde, men nogle steder er det specificeret helt ned i hvad type materiale etc., som et hus, plankeværk eller andet skal være opført i. Eller det kan være træers højde, antal og havens udseende. Ofte er det svært at se, hvor ideen til en byggerestriktion er kommet, men ofte er det inspireret af arkitekter/bygherrer, der har syntes, at netop deres huse var så unikke, så senere ejere ikke måtte lave om på det. Eller en kommune, der med en restriktion på en byggelinje ville sikre en senere en vejudvidelse eller en ny vejforbindelse, der aldrig er eller kan blive til noget.

Vi hører gerne, hvis der er er sjove eller trælse eksempler, som vi kan bruge. Vi kan jo lægge for med, at der os bekendt stadig er restriktioner på en udstykning i Brønshøj således, at der altid skulle være vandingsmulighed for hestene fra Tomsgårdsvejens brandstation.
Godt nytår.

Udgivet i MH Leder
Parcelhusejernes Landsforening · Kirke Værløsevej 24, 1.C, 3500 Værløse · Tlf. 70 20 19 77 (9-15) · sekretariat@parcelhus.dk
Popup loading content
LOADING...
LOADING...