Tilbage til forside
Søg
Log ind
Om PL
Persondatabeskyttelse
Fordele
Mit Hus
Presse
Kontakt
Bliv medlem
Udgivet den 02. Maj 2017
Mit Hus nr. 2017-01
(leder)
 

Boligbeskatning afgøres på "Hulemøder"

Hulemøder er det, der journalistisk betegner møder, hvor der fra en række partier, men under ”medieradaren” og utilgængeligt, mødes politikere og embedsmænd. Disse sonderinger og forhandlinger er ofte en del af slutprocessen inden forlig eller forlis, og derfor ved den undrende offentlighed heller ikke, hvad der forhandles ud fra i skrivende stund.
Det er også som om, der slipper mindre ud fra hulemøder, fordi man har givet et ”kraftigere tilsagn” end normalt om, at undlade at lække informationer (det gør man så lidt alligevel, men det er en del af det spil, der foregår).
 
Set i forhold til udmeldinger og manglende resultater kan ”Hulemøder” desværre også få billeder til at dukke op om køllesvingende neandertalere, famlen i mørke eller hule møder uden indhold.
Men nej, i ”moderne” hulemøder slår man ikke hinanden med køller, men man tester modstanderens styrke og udholdenhed ved at slå ”politiske køller” med baggrund i ideologi og vælgeranalyser, når man vil vise, hvad man selv kan, og vil teste, hvad man tror, modstanderen kan holde til. For hvordan vil vælgerne straffe en, når man måske har bøjet af i sine holdninger og også rammer sine egne vælgere etc.
Desværre er det ikke de almindelige ejerbolig-borgeres ønsker, men Den Store Statskasses Lov, der hersker. ”Hvad koster det?” er et mantra, vi hører alt for mange gange sammen med ”hvilke boligejere rammer det” og ”der skal være topbeskatning af de, der har (eller opleves), at have mange penge”.
Vi bliver målt efter forskellige skalaer, og man rammer også de mange vælgere, der prioriterer at holde tilbage med andet forbrug og bruger relativt mere på at bo i EGEN bolig, uanset om det så er parcelhus, eller ejer/andelslejlighed. Det kan skyldes ønsket om at bo godt eller at bo i dyrere områder, for det er dér, hvor arbejdspladsen er.
Vi blive kan se af det forlig, der tegner sig, at vi boligejere ikke fuldt får opfyldt ønsket om tryghed og lavere skatter, men at der klistres løsninger på, der giver negative sideeffekter. Men disse ”finansieringskilder” vil være nødvendige, mener man, for at få et forlig til at glide ned, idet nogle ideologisk og partimæssigt ikke kan acceptere, at det bliver billigere og bedre at være ejerboligejer.
Det er min fornemmelse, at et flertal af folketingsmedlemmerne enkeltvis egentlig godt ved, hvad en løsning burde være, men bliver tvunget til andre løsninger, fordi der er en konflikt med partipolitiske/-taktiske hensyn.
Man kan selvfølgelig altid diskutere, hvad der er ”sund fornuft”, men målet bør altid være, at det sker til landets bedste og ikke blot for at tilfredsstille enkelte vælgersegmenter. Der er nogle basale værdier, der skal være på plads her i landet. Her tænker vi på retsfølelse, infrastruktur, uddannelse, arbejde og pasning af de helt unge og de helt ældre. Langt de fleste partier er da også enige om, at man er nødt til at håndhæve borgernes sikkerhed med brug af politi indadtil og med et militær udadtil.
Som en del af disse kærneværdier ligger også en forventning hos borgerne om tryghed for, at man kan bo her i landet med en vis rimelig forventning om, at der ikke sker tiltag fra den ene dag til den anden, der tvinger en til at gå fra hus og hjem.
(Redaktion slut 170501).

 

Udgivet i MH Leder
Parcelhusejernes Landsforening · Kirke Værløsevej 24, 1.C, 3500 Værløse · Tlf. 70 20 19 77 (9-15) · sekretariat@parcelhus.dk
Popup loading content
LOADING...
LOADING...