Tilbage til forside
Søg
Log ind
Om PL
Persondatabeskyttelse
Fordele
Mit Hus
Leder-artikler Mit Hus 2010-
Mit Hus 2024
Mit Hus - Ældre årgange
Abonnement
Adresseændringer
Annoncering
Copyright
Uopfordret materiale
Presse
Kontakt
Bliv medlem
Udgivet den 13. August 2010

Presse 13. august 2010

Nabostøj

PL er i øjeblikket meget aktuel i diverse lokalaviser omkring problematikkerne med nabostøj. Uden at tage stilling til alt, hvad vi bliver refereret for at skulle have sagt, så bringer vi her den tekst, som vi har anført i vores emne-database (for medlemmer) om forholdet.

VIS HENSYN ! - så kort kan det siges.

TÆNK DIG OM ! - sådan kan det også siges.

Vedvarende støj eller støj på "skæve" tidspunkter kan drive naboer til vanvid.

Vis derfor omtanke og hensyn overfor dine naboer og tænk en ekstra gang, inden du skruer ekstra op for fjernsyn/radio/PC (for åbne vinduer og/eller terrassedør) eller starter hækkeklipper/plænkeklipper/flisevibrator/kædesav eller lignende motoriserede redskaber.

Støj respekterer ikke naboskel og det er ikkke sikkert, at din nabo er lige så begejstret for Tjajkovskijs 1812-overture eller Iron Maiden, som du er, og det er svært at nyde snapsen og silden ude på terrassen, når larmen vælter samtidig ind over hegnet fra naboens maskinpark.

Vær også opmærksom på, om dine naboer har skifteholdsarbejde, således at de sover om dagen i stedet for om natten.


Regler for larm

Der er ikke nogen faste regler for, hvornår man må "larme" (se dog under "Politiet"), men hvis man vil have et fingerpeg om, hvad der kan opfattes som "god kutume" og godt naboskab, så prøv at undgå at larme udenfor perioderne (specielt i weekender og ferieperioder):

•09.00-11.30
•14.00-17.30

Ordensreglementer

Mange foreninger forsøger at indføre "ordensreglement" for deres foreninger. Det kan man også godt, men man skal som forening være klar over, at man ikke har nogen sanktionsmuligheder, såfremt der er personer, der ser stort på disse regler. Men man kan håbe, at det kan medvirke til at være adfærdsregulerende og højne bevidstheden hos medlemmerne om, at der altså også bor nogen på den anden side af hegnet.

Fyrværkeri

Brug af fyrværkeri er omfattet er speciel lovgivning, Lov om fyrværkeri, da fyrværkeri ud over at være smukt også er meget farligt. Det er voldsomme kræfter, som ligger gemt i krudtet og opbevares eller bruges dette forkert, kan dette medføre store skader på omgivelserne.

 

Reglerne for fyrværkeri siger, at:

•Fyrværkeri må kun sælges i perioden 1. december til 31. december
•Man må som privatperson kun affyre fyrværkeri i perioden 1. december til 5. januar.
Man må altså ikke gemme fyrværkeri og bruge det ved en festlig lejlighed senere på året. En overtrædelse heraf vil kunne medføre bødestraf. Skal der være fest og fyrværkeri, så kontakt en uddannet festfyrværker.

Politiet

Såfremt man føler sig plaget af larm fra naboen, så kan man klage til politiet.
Erfaringsmæssigt kan politiet dog ikke gøre noget ved forholdet, med mindre episoderne sker i nattetimerne. Der er dog en bestemmelse i ordensregulativet, der gør, at politiet kan skride ind mod larm i perioden fra kl. 18.00 til kl. 07.30, men typisk skal der være tale om en væsentlig gene.

Skal man kontakte politiet kan dette gøres på telefon 1-1-4.

(Husk at 1-1-2 kun må benyttes i nødstilfælde - og sager af denne karakter falder ikke ind under denne kategori)
 

Udgivet i Presse Arkiv tagget med Fyrværkeri nabostøj
Parcelhusejernes Landsforening · Kirke Værløsevej 24, 1.C, 3500 Værløse · Tlf. 70 20 19 77 (9-15) · sekretariat@parcelhus.dk
Popup loading content
LOADING...
LOADING...