Tilbage til forside
Søg
Log ind
Om PL
Persondatabeskyttelse
Fordele
Mit Hus
Presse
Kontakt
Bliv medlem
Udgivet den 08. April 2010

Presse 8. april 2010

Borgere skal selv betale for vejene

Revner og huller i asfalten er normalt kommunens ansvar. Men for tusindvis af borgere i Lyngby-Taarbæk bliver den slidte vej nu deres probelem.

Parcelhusformand: Helt skørt

For kommunen har besluttet, at 25 kilometer offentlig vej nu skal privatiseres - og dermed overtages af beboerne. Det sker selvom, der er kommet omkring 600 indsigelser til kommunen fra utilfredse borgere.

Og det er hverken ret eller rimeligt, mener formanden for Parcelhusejernes Landsforening, Allan Malskær:

- Tænk sig, at man bor i en kommune, der pludselig finder ud af, at en vej, der har været offentlig hele tiden, skal administreres af borgerne selv. De skal selv stå for forsikring, selv tale med entreprenør om at lægge asfaslt og nye fliser. Det bliver en tung byrde for beboerne, og det er helt skørt, siger Allan Malskær.

Sagesløse borgere

Kommunen forsvarer sig med, at man skal hente en besparelse hjem på seks millioner kroner her og nu og i alt omkring 13 millioner kroner over de næste tre år.

Men dette er altså ikke en effektivitets-besparelse, men blot endnu en overvæltning af en offentlig omkostning på en tilfældig gruppe sagesløse borgere, der befinder sig i et juridisk tomrum, hvor kommunen ud over at være bestyrer af kommunekassen også er vejmyndighed med hals- og håndsret over fordeling mellem offenlige og private fællesveje.

Desværre er Lyngby-Taarbæk er langt fra den eneste kommune, der laver dette nummer.

Udgivet i Presse Arkiv tagget med fællesveje
Parcelhusejernes Landsforening · Kirke Værløsevej 24, 1.C, 3500 Værløse · Tlf. 70 20 19 77 (9-15) · sekretariat@parcelhus.dk
Popup loading content
LOADING...
LOADING...